Scriptieprijs 2015

Elk jaar zet de NVER een uitmuntende scriptie in de schijnwerpers. Originaliteit, grondig onderzoek, schrijftalent - en natuurlijk een onderwerp dat betrekking heeft op het recht van de Europese Unie: dat zijn de eigenschappen van scripties die mee kunnen dingen naar de NVER scriptieprijs.

In 2015 vindt de elfde jaargang plaats van de prijs. De auteur van de scriptie die als beste wordt beoordeeld door de vakjury kan rekenen op een geldbedrag van 500 euro en op de prestige van het prijswinnaarschap. De NVER scriptieprijs is tevens een mooie opsteker voor de universiteit waaraan de scriptie is geschreven.

Let op! Het deelnemersreglement is dit jaar aangepast. Ten opzichte van vorige jaargangen is bijvoorbeeld het volgende gewijzigd:

  • De woordgrens is verhoogd tot 30.000 woorden (inclusief voetnoten)
  • Inzendingen gaan voortaan per email en vergezeld van een nieuw inzendingsformulier
  • Om mee te kunnen dingen naar de prijs moet de scriptie in het Nederlands of Engels zijn geschreven aan een Nederlandse universiteit

Raadpleeg het nieuwe reglement (ook beschikbaar in het Engels) voor de precieze voorwaarden voor deelname. De sluitingsdatum voor inzendingen is 15 september 2015.