Najaarsvergadering 2017

Vrijdag 17 november a.s. vindt in Rotterdam de Najaarsvergadering plaats. Deze vergadering staat in het teken van het FIDE 2018-congres, dat volgend jaar wordt gehouden van 23-26 mei in Estoril, Portugal. Tijdens de Najaarsvergadering worden onze nationale FIDE-rapporten besproken die, in aanloop naar dat congres, de afgelopen maanden in drie werkgroepen tot stand zijn gekomen. De rapporten behandelen de volgende drie onderwerpen:

  1. The internal market and digital economy onder leiding van nationaal rapporteurs Lucky Belder en Harrie Temmink;
  2. Taxation, State aid and distortions of competition onder leiding van nationaal rapporteur Sjoerd Douma;
  3. The external dimension of the EU policies: horizontal issues; trade and investment; immigration and asylum onder leiding van nationaal rapporteurs Andrea Ott en Ramses Wessel.

De rapporten zullen worden ingeleid door de nationaal rapporteurs, waarna enkele referenten zullen reageren en er gelegenheid is tot discussie met de zaal. Wij zijn verheugd de volgende referenten bereid te hebben gevonden om hun licht te laten schijnen op de verschillende onderwerpen:

  1. Paul Waszink, partner bij Bird & Bird;
  2. Anna Gunn, Universiteit Leiden;
  3. Felix Ronkes Agerbeek, Europese Commissie, Juridische Dienst.

Dagvoorzitter is Hanna Sevenster, lid van de Raad van State.

Ontvangst is vanaf 14.00 uur. Om 14.20 uur vangt de vergadering aan met de uitreiking van de jaarlijkse NVER-scriptieprijs, waarna de gebruikelijke huishoudelijke vergadering plaatsvindt. Om 14.50 uur start de presentatie van de FIDE-rapporten. De vergadering wordt om 17.30 uur afgesloten met een borrel. 

Wij zien u graag op vrijdagmiddag 17 november aanstaande!

U kunt zich aanmelden via nver@nver.nl.