Save the date Voorjaarsvergadering: Symposium met de Staatsrechtkring

The EU's Rule of law framework and national court reforms: a matter of legitimate concern?

Op vrijdag 13 april 2018 organiseert de NVER in samenwerking met de Staatsrechtkring een symposium over het EU Rule of Law Framework en de hervormingen van de rechtspraak in verschillende lidstaten. Sprekers vanuit de wetenschap, de rechtspraak en de politiek zullen ingaan op het rechtstaatmechanisme op EU-niveau, de bestaande spanningen in Polen en ontwikkelingen in andere lidstaten, de fundamentele vragen die daarbij spelen en mogelijke oplossingsrichtingen. Wij zijn verheugd met de komst van o.m. prof. Biernat (hoogleraar Europees recht aan de JU in Krakau; voormalig vice-president van het Poolse Constitutionele Hof) en prof. Bovend’eert (hoogleraar Staatsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen).

Het symposium begint rond 13.30 uur en vindt plaats in Leiden. De uitnodiging met het definitieve programma en mogelijkheid tot aanmelding volgt binnenkort.