Brexit, Defining Features: The UK and the EU

Bij de voorjaarsbijeenkomst op 12 april hield prof. Paul Craig (St. John’s College, Oxford) een bijzondere lezing over Brexit. Hij besprak aspecten en ontwikkelingen die voor het VK en de EU het proces rond de Brexit typeren. Politieke spanningen, staatsrechtelijke en EU-institutionele lessen, de moeilijkheden rond de back stop. In bijna alles schuilt een paradox of dilemma; hoe het afloopt valt nog steeds moeilijk - of, steeds moeilijker - te voorspellen. En toch, zo hield Craig ons voor, lijkt het van alle tijden:

Cliff edges

‘What if it tempt you toward the flood, my lord,
Or to the dreadful summit of the cliff
That beetles o'er his base into the sea,
And there assume some other, horrible form
Which might deprive your sovereignty of reason
And draw you into madness?’

Hamlet

De presentatie van Craig vindt U hier.

‘Let us withdraw;

'twill be a storm’ , King Lear