Uitslag Scriptieprijs 2017

Tijdens de Najaarsvergadering van 17 november jl. is de uitslag van de NVER Scriptieprijs 2017 bekend gemaakt. 

De Scriptieprijs 2017 is gewonnen door Rosanne van der Straten met haar scriptie ‘’The Revision of the Posted Workers Directive: High hopes or empty promises in the search for a stronger social dimenson?’’, geschreven aan de Universiteit Leiden.

Een eervolle vermelding kreeg de scriptie ‘’Excessive prices in the pharmaceutical sector’’, geschreven aan de Universiteit Utrecht door Nathan Meershoek.

De jury bestond dit jaar uit Hanna Sevenster (lid van de Raad van State, voorzitter van de jury), Pieter Jan Kuijper (Hoogleraar, faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam), Peter Kugel (partner VVGB Advocaten, Brussel), Joost Hoogveld (agent voor de Nederlandse regering bij het EU-Hof, Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Felix Ronkes Agerbeek (Juridische Dienst van de Commissie, afgevaardigde van het NVER-bestuur).

Uit het juryrapport over de winnende scriptie: 

De spanning tussen het economische en het sociale aspect van de detacheringsrichtlijn vormt in de scriptie een effectieve leidraad van een boeiend en vlot betoog. [...] Een scriptie zoals die hoort te zijn. 

 

Het NVER-bestuur feliciteert Rosanne en Nathan van harte met deze mooie prestaties!