Inschrijvingen NVER Pleitwedstrijd geopend!

De jaarlijkse pleitwedstrijd van de Nederlands Vereniging van Europees Recht (NVER) komt er weer aan! Deze zal plaatsvinden op woensdag 22 mei 2019. Dit jaar wordt de NVER-pleitwedstrijd georganiseerd door de Universiteit Leiden.

Flyer Pleitwedstrijden 2019_Page_1.jpg

Studententeams van verschillende Nederlandse universiteiten zullen zich verdiepen in een brede Europeesrechtelijke casus. Na een schriftelijke ronde bepleiten de teams deze casus voor een deskundig Hof van Justitie. De zeer actuele casus van dit jaar heeft raakvlakken met zowel de Brexit als het Europese strafrecht.

De inschrijving voor deelnemende teams is vanaf nu geopend! Een deelnemend team dient te bestaan uit minimaal drie en maximaal vijf studenten. Aanmelding kan via nver@nver.nl en de uiterste datum voor aanmelding van deelnemende teams is op vrijdag 22 maart 2019. Meer informatie over de pleitwedstrijden kunt u vinden in de deelnemersinstructie en het reglement.